måndag 9 maj 2011

Godaste broccoligratängen


God och lättlagad tillbehörsgratäng med broccoli, både färsk och fryst broccoli fungerar bra.

Broccoligratäng 6 port
800 g fryst broccoli/3 buketter färsk broccoli delad i mindre bitar
50 g osaltat smör
4 ägg
4 dl riven lagrad ost
4 dl vispgrädde
salt
nymald svartpeppar

Gör så här:
Koka upp vatten till broccolin.

Sätt ugnen på 225 grader.

Lägg broccolin i det kokande vattnet och låt koka upp och koka 2-3 minuter.

Låt broccolin sedan rinna av och lägg tillbaka den i kastrullen och klicka i smöret. Rör runt så smöret smälter och lägg därefter broccolin i en stor ungsfast form. Salta och peppra.

Vispa samman ägg och grädde och häll blandningen över broccolin. Avsluta med att strö på osten.

Gratinera i ugnen tills osten fått en fin färg 12-15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar