lördag 16 april 2011

Ostsufflé


Dessa var betydligt enklare att göra än man kan tro. Och ostsufflé måste nästan vara det perfekta tillbehöret vid en LCHF-middag. Vi valda att göra miniostsuffléer, men man kan lika gärna dubbla satsen och grädda i en stor form med dä krävs nog längre tid.

Ostsufflé 2-3 port
2 ägg
3 dl riven vällagrad ost, till exempel grevé
1/2 dl vispgrädde
1 tsk paprikapulver
1/4 tsk salt
några varv med svartpepparkvarnen

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader med ett galler på nedersta falsen.

Smörj formarna/formen med smör.

Dela äggen i gulor och vitor.

Vispa vitorna till fast skum.

Blanda gulor, ost, vispgrädde och kryddor.

Blanda ungefär en tredjedel av vitan med oströran. Vänd sedan försiktigt ner resten av vitan.

Fördela i portionsformar.

Grädda på gallret i ugnen i ca 15 minuter. Håll koll så det inte bränns för mycket på toppen.

Servera genast.

Vi hade dessa till lunch med rökt lax och en klick crème fraiche.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar