lördag 30 april 2011

Italiensk helgrillad fläskfilé


Vi tänker försöka grilla ikväll trots att det är blåsigt växelvis sol och regn. Vi har precis börjat marinera fläskfilén och vi valde italiensk inriktning på marianaden.

Italiensk helgrillad fläskfilé 4 port
600-700 g fläskfilé
Marinad
1 dl olivolja
1 msk balsamvinäger (kan uteslutas om man är strikt)
2-3 vitlöksklyftor, finhackade eller pressade
1 näve färsk basilika, hackad
1 msk flingor av havssalt
nymald svartpeppar

Gör så här:
Skär bort senor och hinnor från fläskfilen.

Blanda ingredienserna till marianaden och häll det i en plastpåse tillsammans med fläskfilén.

Låt marinera i minst en timme.

Ta fram fläskfilén i god tid innan den ska grillas så den inte är så kall när den läggs på grillgallret.

Grilla ca 5 minutet per sida. Kontrollera med kökstermometer att den är runt 67 grader i kärnan, vill man ha den fullständigt genomstekt ska man sikta på 72 grader. Har man ingen kökstermpmeter så kan man skära i köttet och kolla så det inte är rosa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar