söndag 24 april 2011

Cobb salad


Denna sallad har vi gjort många gånger innan vi började med LCHF. Och vi tyckte alltid att vi mådde så bra på den. Nu vet vi varför :-). Cobb Salad är utmärkt att ha med som matsäck om man ska åka på långtur i bilen.

Cobb Sallad 3-4 port
1 kruka romansallad
4 ägg
1 paket bacon
200 g romatica-tomater
1 avokado
150 g kvibille gräddädel
färsk gräslök
salt
nymalen svartpeppar
Dressing
1 dl olivolja
2 msk färskpressad citronsaft
1 1/2 msk dijonsenap
2-3 vitlöksklyftor
1/2 tsk worchestershiresås
1 nypa salt

Gör så här:
Koka äggen, skölj dem i vatten, skala och halvera.

Vispa ihop citronsaft, dijonsenap och olja.

Pressa vitlöken och rör i den.

Blanda i worchestershiresås och smaka av med salt.

Skölj och strimla salladen grovt.

Stek baconet krispigt, lägg på hushållspapper och låt svalna. Skär i mindre bitar.

Skölj tomaterna och halvera dem.

Lägg allt på tallrikar eller ett stort fat.

Hacka gräslöken och strö på.

Smula ädelosten över.

Servera med dressingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar