fredag 22 april 2011

Bresaolalindad kyckling med sparris- och getostsås


Festlig, god och ganska lättlagad kyckling med sparris och sås.

Bresaolalindad kyckling med sparris- och getostsås 4 port
4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
8 skivor bresaola
Sås
250 g grön sparris
2 dl vispgrädde
50 g smakrik getost
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Tillbehör
50 g smakrik getost
250 g grön sparris
kokt broccoli

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.

Sås: Koka sparrisen i lättsaltat vatten. Ta upp den och spara kokvattnet.

Skär den kokta sparrisen i bitar och mixa den slät med 1 dl kokvatten. Häll i grädden och hälften av getosten.

Mixa och smaksätt med salt och peppar. Häll såsen i en ugnssäker form.

Putsa kycklingen fri från hinnor och senor. Halvera den längs med. Krydda med salt och peppar.

Bryn kycklingen runt om i smör en het stekpanna. Ta upp det.

Linda 1 skiva bresaola runt varje köttbit och fäst ihop med tandpetare.

Lägg ner kycklingen i såsen och stek i mitten av ugnen ca 10 minuter tills innertemperaturen är 70 grader.

Koka sparrisen, som är kvar, lättsaltat vatten ca 3 minuter.

Ta bort tandpetarna och smula över getosten som är kvar på det färdigstekta köttet. Servera med sparris och potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar