torsdag 3 mars 2011

Spenatsoppa LCHF


En snabblagad och underbart god spenatsoppa som gillas av de flesta.

Spenatsoppa LCHF

4 port
500 g hackad fryst spenat
1 msk hackad gräslök
1 msk smör
5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
5 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 krm riven muskot
1 äggula
Tillbehör
6 kokta ägg
4 skivor rökt lax

Gör så här:
Tina spenaten i lite vatten i en stor kastrull.

Tillsätt smör, hackad gräslök och häll på resten av vattnet.

Smula i buljongtärningarna och låt soppan koka ca 10 minuter under lock.

Rör i grädden i soppan och ta bort från värmen.

Rör i äggulan.

Smaka av med salt, peppar och riven muskot.

Servera med kokta ägg och skivad rökt lax.

2 kommentarer:

  1. Åh, den gillade jag verkligen! Tog kräftskjärtar istället för lax men det blev helt supergott! och BILLIGT! tack för en superbra blogg!

    SvaraRadera
  2. Mmmm, jättegod men fick krydda lite mer än vad receptet sa. Sen är jag gammal nog att tillsätta lite "socker" (stevia) för brytningens skull. Men denna soppa kommer jag att göra fler gånger.

    SvaraRadera