söndag 20 mars 2011

Räkmacka à la LCHF


En perfekt lunchmacka med räkor. Brödet kan göras i god tid innan om man vill.

Bröd 4 port
2 ägg
65 g philadelphiaost
2 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 nypa salt salt
1 msk paprikapulver

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.

Separera äggen i vitor och gulor.

Vispa vitorna och saltet styvt med maskin.

Vispa äggulor och philadelphiaost och vänd sen försiktigt ner den vispade äggvitan, fiberhusk, bakpulver och paprikapulver med hjälp av en slickepot.

Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper, det ska bli 4 st bröd.

Grädda mitt i ugnen i 25 minuter.

Låt svalna på bakgaller.

Pålägg 4 port
1 kilo räkor med skal
smör
4 ägg
1 avokado
gurkskivor
citronskivor
dillkvistar
majonnäs

Gör så här:
Skala räkorna.

Mjukakoka äggen och skiva dem.

Skala och skiva avokadon.

Bred smör på det avsvalnade brödet.

Lägg ut äggskivorna.

Lägg räkorna och avokadoskivorna ovanpå äggen.

Toppa med gurka, citron och dill.

Dra en sträng majonnäs runt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar