lördag 26 februari 2011

Champinjonsoppa LCHF


En av våra favoriträtter från vår första månad med LCHF är denna LCHF-svampsoppa. Nu gjorde vi den för andra gången och den blev nästan godare än vi minns den. Den passar perfekt som lunch och en av våra döttrar har den redan som en av sina favoriträtter. I sommar kommer vi givetvis göra den med kantareller istället, vi längtar redan.

Champinjonsoppa 4 portioner
25 färska champinjoner
2 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
5 dl vispgrädde
1/2 dl hackad persilja
2 msk hackad gräslök
salt
nymald svartpeppar
smör till stekning

Gör så här:
Skölj och skiva champinjonerna.

Stek champinjonerna i smör, gärna i omgångar.

Ta upp ca 1 dl svamp och lägg åt sidan.

Häll på vattnet, smula i buljongtärningen och låt koka upp.

Häll i grädden och låt det bli varmt.

Mixa soppan med en stavmixer.

Tillsätt persilja och gräslök.

Smaka av med med salt och peppar.

Häll upp i tallrikar och toppa med de skivade champinjonerna.

1 kommentar:

  1. Soppan var fantastiskt god...absolut en ny favorit...längtar redan till lunch då den är packad som matlåda för dagen =)

    SvaraRadera